#ekoIQ | Sürdürülebilirlik Hakkında Her Şey

Kadınlar, Her Alanda Olduğu Gibi Emisyonlarda da Fark Yaratıyor

açık radyo açık kalmalı

Gelişmekte olan ülkelerde kadınlar tarımsal iş gücünün neredeyse yarısını oluşturuyor. Ancak birçok ülkede kendilerine ait işleyebilecekleri topraklara, kredi olanaklarına, eğitime ve karar alma mekanizmalarına erişimleri yok.

İklim çözümleri araştırma örgütü Project Drawdown, kız çocuklarının eğitiminin seragazı emisyonlarını azaltmak için en önemli 10 çözümden biri olduğunu belirtiyor. Eğitimli kadınlar tarımda daha yüksek verim alıyor,  arazilerine daha iyi bakıyor ve daha az çocuk sahibi oluyor. BM Gıda ve Tarım Örgütü ise, kadın çiftçilerin eğitim, finans ve mülkiyet haklarına erkeklerle eşit erişimi olduğunda, arazilerinin verimini %20-30 aralığında artırabildiklerini belirtiyor.

Arazilerinin verimini artırmaları dolayısıyla kadın çiftçilerin orman alanlarına doğru genişleme göstermedikleri belirtiliyor. Yakın orman arazilerine zarar vermeyerek ve tarım arazilerini güçlendirerek 2050 yılına kadar 2.1 gigaton karbondioksit emisyonunun azaltılabileceği tahmin ediliyor. Bu rakam, her yıl 445 milyon özel aracın saldığı emisyona eşit.

Haberin detaylarına buradan ulaşabilirsiniz.

Bizi sosyal medyada takip etmek için tıklayın: LinkedIn | Instagram | Twitter | Facebook

EkoIQ Editör

açık radyo açık kalmalı
açık radyo açık kalmalı