#ekoIQ | Sürdürülebilirlik Hakkında Her Şey

Gençler, Yeşil İşlerde Çalışmak İstiyor

açık radyo açık kalmalı

Bir ankete göre genç İngilizlerin yarısı, gezegeni korumaya yardımcı olacak bir iş istediklerini söylüyor. Dünya Limit Aşımı Günü’nde yayımlanan 18 ila 34 yaşları arasındaki 1000 kişinin katıldığı anket sonuçlarına, %50’nin yeşil ekonomide bir iş istediği ortaya çıktı.

Haber: Tess de la Mare
Çeviri: S. Sena Akkoç

Dünya Limit Aşımı Günü, insanlığın gezegenin bir yıl boyunca sağlayabileceği tüm kaynakları kullandığı noktayı işaret ediyor. Bu yıl salgının neden olduğu karbon emisyonları ve ticari ormancılıktaki azalma nedeniyle Limit Aşımı Gününün tarihi üç hafta ertelendi. 2019’da ilk kez Temmuz ayında geldi. Küresel Ayak İzi Ağı, insanların şu anda yenilenebilecek kaynaklardan %60 daha fazla kaynak kullandığını ve 1.6 dünyaya ihtiyaç duyduğunu hesapladı.

Kariyer
Yerli ve ticari enerji tedarikçisi Good Energy tarafından yapılan gençlere yönelik anket, gençlerin %57’sinin çevresel olarak sürdürülebilir bir işletme için çalışmayı tercih ettiğini ortaya koydu.
Ankete katılanların %58’i bir sonraki büyük küresel krizin iklim krizi olduğunu düşünürken, %45’i de sürdürülebilir sektörlerin daha güvenli bir kariyer sunduğunu söyledi.

Rüzgar Çiftliği
Sürdürülebilirlik ve yenilenebilir enerji, kariyer olarak sosyal medya influencer’lığından daha çekici bir sektör olduğunu kanıtladı. Gençlerin sadece %6’sı fosil yakıt endüstrisinde iş istediğini söyledi. İngiltere ve Galler’deki konseyleri temsil eden Yerel Yönetimler Derneği tarafından yayınlanan araştırmaya göre, Birleşik Krallık’ın doğru destekle 2030’a kadar yaklaşık 700.000 yeni yeşil iş yaratabilecek.
Good Energy, Orchestra for the Earth ile ortaklık kurarak Kuzey Cornwall’daki Delabole rüzgar çiftliğindeki rüzgar enstrümanlarından bir konserle Dünya Limit Aşım Gününe dikkat çekti. 1991 yılında inşa edilen Delabole, İngiltere’nin ilk rüzgar çiftliği oldu.

Daha Yeşil
Good Energy’nin kurucusu iklim bilimci Juliet Davenport: “Dünya Limit Aşımı Günü, gezegenimizin verebileceğinden daha fazla kaynak kullandığımızı bize hatırlatıyor. Bugün yeşil ekonomiye geçişin gelecek nesiller için ne anlama geleceğini vurgulamak istiyoruz. Gençler, içinde bulunduğumuz değişken konumu anlıyor, hükümetin ve iş dünyasının harekete geçmesini istiyor. Böylece çok geç olmadan aşım tarihini erteliyoruz. Daha iyi işler, daha yeşil yaşamlar ve daha umutlu bir gelecek için bugün yeşil bir toparlanmaya öncelik vermeyi gelecek nesillere borçluyuz” dedi.

Haberin aslına buradan ulaşabilirsiniz.

EkoIQ Editör

açık radyo açık kalmalı
açık radyo açık kalmalı