#ekoIQ | Sürdürülebilirlik Hakkında Her Şey

11-12 Aralık Uluslararası Nefret Söylemi ve Ayrımcılık Konferansı

açık radyo açık kalmalı

Hrant Dink Vakfı, 2009 yılından bu yana ‘Medyada Nefret Söyleminin İzlenmesi’ projesiyle nefret söylemi ve ayrımcılıkla mücadeleye katkı sağlıyor. ASULİS Dil, Diyalog, Demokrasi Laboratuvarı, bu projeyi yürütürken eğitim, medya, hukuk gibi pek çok alanda öncü, yenilikçi ve interdisipliner bir yapı olarak ayrımcılıkla ve ayrımcı söylemlerle farklı bağlamlarda çalışmalarına devam ediyor; insan hakları, demokratikleşme, eşitlik ve çoğulculuğa hizmet eden bir alan kuruyor.

Bu sene, Medyada Nefret Söylemi projesi kapsamında, 11-12 Aralık tarihlerinde Uluslararası Nefret Söylemi ve Ayrımcılık Konferansı çevrimiçi olarak yapılacak.

11-12 Aralık tarihlerinde Uluslararası Nefret Söylemi ve Ayrımcılık Konferansı yapılacak. Programın detaylarına buradan ulaşabilirsiniz. Buraya tıklayarak konferansa kaydolabilirsiniz. Konferansa kaydolanlar için panellerin yanı sıra katılımcılara özel olarak hazırlanan tanışma etkinliği ve HDV mutfak atölyesi gibi çevrimiçi yan etkinliklerin de yer alacak.

Sivil toplum temsilcilerinin, akademisyenlerin, hukukçuların, meslek örgütlerinin, medya çalışanlarının ve gazetecilerin bir araya geleceği konferansta, yeni akademik çalışmalara ve sahada mücadele yöntemlerine ortak bir tartışma zemini açılması hedeflenen programda dünyanın dört bir yanında yaşanmakta olan gelişmeler karşısında nefret söylemi ve ayrımcılık çalışmalarının önemine dikkat çekmeyi, bu çalışmaların farklı mücadele yöntemlerine ışık tutmasını, Türkiye’de ve dünyada yürütülen mücadelelerin daha fazla görülür ve duyulur olmasını amaçlanıyor.

Konferans, her iki gün eş zamanlı olarak Hrant Dink Vakfı’nın websitesi (www.hrantdink.org), YouTube, Facebook, Twitter ve Instagram hesaplarından Türkçe ve İngilizce olarak yayınlanacak.

#YeniBirDilİçin #NefretSöylemineHayır

EkoIQ Editör

açık radyo açık kalmalı
açık radyo açık kalmalı