Sivil Toplum

Çocuklar İçin Eğitici Deney Videoları

Henkel, Yaratıcı Çocuklar Derneği işbirliği ile okullarda “Keşif Dünyası” projesi ücretsiz bilim atölyeleri gerçekleştiriyor. Keşif Dünyası, keyifli ve eğitici deneylerden oluşan “Evde Keşif Dünyası” videolarıyla dijital platformdan ulaşılabiliyor.

Çocukların evlerinde kolayca bulabilecekleri malzemelerle, profesyonel laboratuvar gereçlerine de ihtiyaç duymadan yapabilecekleri deneylerden oluşan 12 farklı video için çekimler gerçekleştirildiği bildiriliyor. “Evde Keşif Dünyası” videolarının çekimleri, Keşif Dünyası’nın Darüşşafaka Eğitim Kurumları bünyesinde yer alan merkezinde tamamlanarak YouTube platformunda bulunan Henkel kanalı üzerinden yayınlanmaya hazır hale getirildiği belirtiliyor. Videolara, YouTube platformunda bulunan Henkel kanalında “Keşif Dünyası” yazarak “Evde Keşif Dünyası” ulaşabilirsiniz.

Miniklerin evlerindeki basit malzemeleri kullanarak yapabilecekleri deneylerle suyun ilginç özelliklerini keşfedebiliyor, patatesten nişasta elde etmeyi, nişastadan suda çözünebilir folyo ya da yapıştırıcı yapmayı öğrenebiliyor.

Keşif Dünyası projesi, çocukların ilk ve belki de en önemli keşiflerini kendi içlerinde yapmaları gerektiği inancıyla oluşturulmuş. Uzman eğitimciler eşliğinde gerçekleştirilen bilim ve sürdürülebilirlik atölyeleri ile onların bilinmeyene ulaşma meraklarını uyandırmak için atölye çalışmaları yapan Yaratıcı Çocuklar Derneği, bu kapsamda şimdiye kadar özellikle İstanbul’daki devlet okullarında ve diğer şehirlerdeki çeşitli etkinliklerde tüm öğrencilerin katılımına açık, ücretsiz bilim atölyeleri hayata geçiriyor. 2018 yılında ise Darüşşafaka Eğitim Kurumları bünyesinde, Keşif Dünyası’nın Türkiye’deki ilk ve dünyadaki üçüncü merkezi açıldı.

Yüz yüze eğitim döneminde hem bu merkezde hem de diğer okullarda yapılan atölye çalışmaları ile 25 bine yakın öğrenciye ulaşıldıği belirtiliyor. Şimdi ise “Evde Keşif Dünyası” videoları ile çok daha fazla sayıda çocuğun içinde bilim kıvılcımlarının ışıldaması amaçlanıyor. Keşif Dünyası projesi, pandemi koşullarının olumlu yönde seyretmesi durumunda ve okulların yeniden yüz yüze eğitime geçmesi ile birlikte, minik dahilerle sınıflarda da buluşmayı sürdürmeyi planlıyor.

About Post Author