#ekoIQ | Sürdürülebilirlik Hakkında Her Şey

İstanbul’u Serinletmek İçin Politika Önerileri

açık radyo açık kalmalı

Yeşil Düşünce Derneği ve Avrupa Yeşil Vakfı’nın ortaklığıyla 2 Mart Salı günü düzenlenecek etkinlikte Atina’daki örnekler üzerinden İstanbul için uygulanabilir yönetişim politikaları tartışılacak.

Yeşil Düşünce Derneği, Avrupa Yeşil Vakfı (GEF) ile ortak gerçekleştirdiği Umudun Yeri Yeşil Şehirler projesine devam ediyor. Proje kapsamında, Atina’daki sıcak hava dalgalarına ve iklim değişikliğinin etkilerine karşı alınan önlemleri uygulamalar üzerinden değerlendiren, İstanbul için uygulanabilir yönetişim politikaları öneren “Şehirleri Serinletmek için Yönetişim Stratejileri: Atina ve İstanbul Örnekleri” makalesi tanıtımı 2 Mart Salı günü saat 15.00’de gerçekleşecek.

Makalenin yazarları Boğaziçi Üniversitesi, Çevre Bilimleri Enstitüsü’nden Begüm Aydın ve Cem İskender Aydın ile İstanbul Politikalar Merkezi’nden Ümit Şahin’in konuşmacı olarak katılacağı çevrimiçi etkinlikte makalenin tanıtımı gerçekleşecek. İklim krizi karşısında daha az kırılgan ve yaşanabilir İstanbul için politika önerilerinin de sunulacağı toplantı, paydaş ve katılımcılarla bir serbest tartışma oturumu ile sonlanacak.

Tanıtım ve paydaş toplantısına, derneğin projesi kapsamında çalıştaylarda yer alan İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin ilgili kurumları, STK’lar ve kent aktörleri de katılım sağlayacak.

Makaleyi Türkçe ve İngilizce indirmek ve program hakkında detaylı bilgi edinmek için Yeşil Düşünce Derneği websitesini ziyaret edebilirsiniz.

Makale Tanıtım ve Paydaş Toplantısı:
Şehirleri Serinletmek için Yönetişim Stratejileri: Atina ve İstanbul Örnekler, 2 Mart 2021, Salı
15.00-15.30 Makalenin tanıtımı
15.30-15.50 Makaleye dair soru ve yorumlar
15.50-16.00 Kentlerde sıcak dalgaları: Yerel yönetimler için politika önerileri
16.00-16.30 Serbest tartışma (kent aktörleri, belediye temsilcilerinin katılımı ile)

Konuşmacılar:
Begüm Aydın, Sorumlu makale yazarı, Boğaziçi Üniversitesi, Çevre Bilimleri Enstitüsü
Cem İskender Aydın, Makale yazarı, Boğaziçi Üniversitesi, Çevre Bilimleri Enstitüsü
Ümit Şahin, Kıdemli Uzmanı ve İklim Değişikliği Çalışmaları Koordinatörü, İstanbul Politikalar Merkezi

EkoIQ Editör

açık radyo açık kalmalı
açık radyo açık kalmalı