#ekoIQ | Sürdürülebilirlik Hakkında Her Şey

ÇEVKO’nun “30. Yıl Söyleşileri”nde İklim Değişikliği Konuşulacak

açık radyo açık kalmalı

ÇEVKO Vakfı’ndan (Çevre Koruma ve Ambalaj Atıklarını Değerlendirme Vakfı) yapılan açıklamada, Ekonomi Gazetecileri Derneği (EGD) işbirliğinde iklim değişikliği konusunun “30. Yıl Söyleşileri”nde mercek altına alınacağı bildirildi. ÇEVKO Vakfı İklim Değişikliği ve Sürdürülebilirlik Grubu’nun EGD Küresel Isınma Kurultayı Komitesi işbirliğiyle hazırladığı seminerlerin ilkinde ise Avrupa Birliği (AB) Yeşil Mutabakatı’nın Türkiye ve iş dünyası için ne anlama geldiği ele alındı.

ÇEVKO Vakfı, 30. Yıl Söyleşileri projesiyle Ekonomi Gazetecileri Derneği (EGD) işbirliğinde iklim değişikliği konusunu tüm yönleriyle masaya yatıracağını dile getirdiği açıklamasında, sürdürülebilirlik konusunda öncü çalışmalar gerçekleştiren 12 sanayi kuruluşunu bir ayara getirerek 2021 yılı boyunca sürecek dijital ortamda söyleşiler hazırlandığı bildirildi. Bu toplantıların ilkinde, AB Yeşil Mutabakatı’nın Türkiye ve iş dünyası için anlamı ele alındı.

Açıklamada Yeşil Mutabakat’ın, AB’nin 2050’ye kadar net seragazı emisyonlarının sıfırlanması, ekonomik büyüme amacıyla kaynak kullanımının sona ermesi ve “kimsenin geride bırakılmaması” temel hedeflerini içeren yeni büyüme stratejisi olarak tanımlanıyor. Yeşil Mutabakat için Türkiye’deki şirketlerin ihracatı ve küresel ayakizi hayati önem arz ettiği belirtiliyor. Bu sebeple EGD Başkanı Celal Toprak’ın moderatörlüğünde, ÇEVKO Vakfı Genel Sekreteri Mete İmer’in de katılımı ile “ÇEVKO Vakfı 30. Yıl Söyleşileri: Yeşil Mutabakat Ne Anlama Geliyor” konulu çevrimiçi toplantının gerçekleştirildi. Toplantının konuğu ise Hedefler İçin İş Dünyası Platformu Yönetim Kurulu Şükrü Ünlütürk oldu. Yeşil Mutabakat hakkında genel bilgiler veren Şükrü Ünlütürk, konuşmasında iş dünyasının ne yapması, nasıl önlem alması gerekitğini ve yeni sanayi istihdamında etkilerini ele aldı.

ÇEVKO Vakfı İklim Değişikliği ve Sürdürülebilirlik Grubu’nun, EGD Küresel Isınma Kurultayı Komitesi işbirliğiyle hazırladığı ve dijital ortamda gerçekleştirilecek “ÇEVKO Vakfı 30. Yıl Söyleşileri” programı ise şu şekilde açıklandı:

Program:
28 Haziran 2021: Yerel Yönetimlerin İklim Değişikliğine Bakışı
23 Ağustos 2021: İklim Değişikliği ile Mücadelede Ülkemizdeki Durum ve Sürdürülebilirlik Çözümleri
25 Ekim 2021 : İklim Krizine Karşı Tüketicilerin Sorumluluğu
27 Aralık 2021 : Türkiye’de Öncü Sanayi Kuruluşlarının İklim Değişikliği ve Sürdürülebilirlik Çalışmaları

EkoIQ Editör

açık radyo açık kalmalı
açık radyo açık kalmalı