#ekoIQ | Sürdürülebilirlik Hakkında Her Şey

8. Kubuqi Uluslararası Forumu Çöller İçin Enerji Dönüşümü Ele Aldı

açık radyo açık kalmalı

Çin’in karbondioksit emisyonlarını azaltma çabaları doğrultusunda iki yılda bir düzenlediği Kubuqi Uluslararası Forumu’nun sekizincisi, kuru ve çölleşmiş bölgelerde enerji dönüşümü potansiyelini daha iyi kullanmayı ve kalıcı bir gelişme modeli araştırmayı hedefledi.

28 Eylül Salı günü Çin’in İç Moğolistan Özerk Bölgesi’nde yer alan Ordos kentinde yeşil enerjiye geçiş sürecini tartışmak amacıyla, çöl konulu Kubuqi Uluslararası Forumu açıldı. 2007’den beri iki yılda bir gerçekleştirilen forum, bu yıl kuru ve çölleşmiş bölgeler için enerji dönüşümünü odağa aldı. Çevrimiçi ve çevrimdışı olarak gerçekleştirilen foruma 20 ülke, bölge ve uluslararası örgütten 400’den fazla yetkili, akademisyen, iş ve finans çevrelerinden temsilci katıldı.

Çin Bilim ve Teknoloji Kurumu Başkanı Wan Gang, açılış töreninde video konferans yöntemiyle yaptığı konuşmada, tüm dünyayı, ekolojik ilerlemeyi ve küresel çapta sürekli kalkınmayı teşviğe ve karbon emisyonlarına ilişkin hedeflere ulaşma konusundaki çabaları sürdürmeye çağırdı. Bilindiği gibi Çin, maksimum emisyon seviyesini 2030’dan önce geçip 2060 yılına kadar karbon nötr olmayı hedefliyor.

Birleşmiş Milletler Çölleşme ile Mücadele Konvansiyonu Yöneticisi İbrahim Thiaw, video yoluyla yaptığı konuşmada, toprağın kullanım tarzının iklim değişikliğiyle mücadeleye katkı sağlayabileceğini açıkladı ve “Çin, düzenli bir yerleşik planlama sistemine sahip olması nedeniyle topraklarının besin güvenliği, çevrenin korunması ve aynı zamanda için kentsel ve kırsal kalkınma için kullanımda koordinasyon sağlıyor” dedi.

EkoIQ Editör

açık radyo açık kalmalı
açık radyo açık kalmalı