#ekoIQ | Sürdürülebilirlik Hakkında Her Şey

İzmit Çarşısı’nın İyilik Şenliği 8-9 Ekim’de

açık radyo açık kalmalı

İzmit Belediyesi ile iş birliği içinde kurulan ilk yerel çarşı olan İzmit Çarşısı, İyilik Şenliği kapsamında 8-9 Ekim’de ekolojik ve sosyal açıdan sorumlu ve adil olmak isteyen üreticiler ile tüketicileri buluşturacak.

İzmit Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü’nün Good4Trust iş birliği ile yürüttüğü İzmit Çarşı‘sında gıdadan el emeği ürünlere birçok kategoride ürün yer alıyor. Çevreye ve insana saygılı üretim yapmak isteyen üreticileri bünyesine katan İzmit Çarşısı, yerel bir ekonomik sistem yaratmak için gerçekleştirdiği çalışmaları bir şenlik ile duyurmayı amaçlıyor.

Bu kapsamda gerçekleştirilecek olan İyilik Şenliği, İzmit Cumhuriyet Parkı’nda 8-9 Ekim’de gerçekleşecek. İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet ve Good4Trust Kurucusu Dr. Uygar Özesmi’nin katılımı ile gerçekleşecek olan İyilik Şenliği, İzmir Çarşısı’nda üreticilerin renkli standlarına ve lezzetli tadım etkinliklerine ev sahipliği yapacak.

Şenlik kapsamında paneller, söyleşiler ve atölyeler de düzenlenecek ve çeşitli müzik gruplarından canlı performanslar gerçekleştirilecek. Ayrıca fiziksel aktivite alanında yoga, dans ve sürpriz oyunlar düzenlencek.

İyilik Şenliği’nin sürdürülebilir bir etkinlik olması için etkinlik alanında pet şişelerde su satılmayacak. Katılımcılar, su ihtiyaçlarını geri dönüştürülmüş karton bardaklar ile su sebillerinden ücretsiz olarak karşılayabilecekler. Çöpüne Sahip Çık Vakfı’nın ‘Atıkcan’ maskotları da şenlik alanında çocuklarla “Çöpü Sıfırla Oyunu” oynayacak ve etkinlik sonunda herkese çöp poşeti dağıtılacak.

EkoIQ Editör

açık radyo açık kalmalı
açık radyo açık kalmalı