Bisikletli Kurye Dönemi Başlıyor

Hızlı servis restoranları için bisikletli kurye modelinin İstanbul Anadolu Yakası’ndaki pilot bölgelerde hayata geçirildiği duyuruldu. Bisikletli kurye ile sipariş dağıtımı yapan firma, aynı zamanda sektörün Forest Stewardship Council (FSC) sertifikalı kağıt ürünlerine geçişini hedeflediğini belirtti.

Fast-food zinciri KFC, pilot olarak seçilen üç restoranda bisikletli kurye ile paket servis hizmeti vermeye başladığını duyurdu. Firma, 2017 yılında kurulan Bizero ile yürüttüğü iş birliği çerçevesinde bisiklet kurye servisinin yıl sonuna kadar daha yaygın hale gelmesi için çalışmalarını sürdüreceğini açıkladı.

İstanbul Anadolu Yakası’ndaki pilot bölgelerde uygulanan projede şu anda 30 bisikletli kurye bulunurken yıl sonuna kadar bu sayının 100’e ulaşması ve bisikletli kurye kullanan restoran sayısının artırılmasının hedeflendiği aktarılıyor.

Bisikletli kurye modeli verimlilik açısından motokuryeler ile aynı seviyede performans gösterirken servis kalitesi anlamında öne çıktığı belirtiliyor. Yakın zamanda tüm kağıt ambalajlarını kontrollü kaynaklardan elde edilen FSC sertifikalı ürünlerle değiştirmeyi planlandığı ifade edildi.

KFC Türkiye CEO’su Feliks Boynuinceoğlu konuyla ilgili açıklamasında, “Kağıtları Farklı Cidden söylemiyle yola çıkarak ikonikleşmiş kırmızı logomuzu proje için kısa süreliğine sınırlı sayıda üretilen yeşil tasarımlarımız ile değiştirerek yenilikçi vizyonumuzu, projeye olan inancımızı, cesaretimizi ortaya koyarak daha çok kişinin dikkatini çekmeyi, konunun geniş kitleler tarafından biliniyor ve destekleniyor olmasını hedefledik. FSC sertifikalı kağıt ambalajlarımızla sektörümüze ilham vererek, Türkiye’ye özel bu anlamlı çalışmamızla örnek olacağımızı düşünüyorum” dedi.

Önerilen makaleler