#ekoIQ | Sürdürülebilirlik Hakkında Her Şey

EKOIQ, Kasım-Aralık Sayısı Yayında

açık radyo açık kalmalı

EKOIQ, 97. sayısında, COP26 zirvesi öncesi beklentileri merceğine alıyor.

Bu sayıda, Birleşmiş Milletler İklim Değişikliği 26. Taraflar Toplantısı öncesinde farklı alanlardan uzmanlara buluşmanın tahmin edilen etkilerini sorduk.

Dosya kapsamda iklim kriziyle mücadele finansmanı, karbon piyasaları, kömür politikaları, ülkelerin Ulusal Katkı Beyanları konularında gözlemlere ve verilen taahhütler hakkında gerçekçi yorumlara yer verildi. Eskişehir Osmangazi Üniversitesi, İktisat Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Etem KARAKAYA buluşmada tartışılacak ana başlıklar hakkındaki öngörülerini ve Türkiye’nin tutumu ile ilgili önemli değerlendirmelerini paylaştı. Boğaziçi Üniversitesi İklim Değişikliği ve Politikaları Uygulama ve Araştırma Merkezi Yönetim Kurulu ve TEMA Vakfı Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Murat TÜRKEŞ, insan kaynaklı seragazlarının artışı ve hızla değişen küresel ısınmaya dair çarpıcı analiz ve araştırmalarını EKOIQ ile paylaştı. Barış Doğru ise mavi gezegenin geleceğinin tartışılacağı zirve öncesinde duyarlılık çağrısında bulundu. Ayrıca Global Compact Türkiye Yönetim Kurulu Üyeleri ve Çevre Çalışma Grubu Eşbaşkanları olan Ebru TÜZECAN ile Servet YILDIRIM 1,5 derece hedefinde iş dünyasının rolüne değindi. Brika Sürdürülebilirlik’ten Gülin YÜCEL ve Sosyal Etki Girişimcisi, Bağımsız Yönetim Kurulu Üyesi olan Arzu Deniz AKSOY ile COP26’yı konuştuk.

97. Sayıda, Toyi İletişim ve Savunuculuk Direktörü Gizem Kendik ÖNDUYGU, Tosyalı Holding CEO’su ve Yönetim Kurulu Üyesi Suhat Korkmaz, Kibar Holding İnteraktif Çevre Genel Müdürü Volkan Ural, İzocam Genel Direktörü Murat Savcı, Bahçeşehir Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Dekanı Dr. Öğr. Üyesi Dilistan Shipman ile yapılan röportajlara yer veriliyor.

Bununla birlikte, Kale Grubu Kurumsal İletişim Müdürü Zeynep ÖZLER sürdürülebilir sanatı, Bahçeşehir Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ahu ERGEN sürdürülebilir pazarlamada marka bilincini açıkladı. Prof. Dr. Serpil Sancar ve SES Eşitlik ve Dayanışma Derneği Kurucu Başkanı Gülseren Onanç EKOIQ için kadınların Türkiye’nin geleceğindeki rolünü anlatıyor.

Her sayıda olduğu gibi bu sayıda da alanında uzman Doç. Dr. Ahu Ergen, Arif Ergin, Arzu Deniz Aksoy, Deniz Gönen, Elif Gökçe Şahin, Global Compact Türkiye, Gülin Yücel, Gözde İvgin, Prof. M. Levent Kurnaz, Doç. Dr. Murad Tiryakioğlu, Sibel Bülay, Sürdürülebilirlik Akademisi ve Zeynep Özler’in köşelerinde yazdıkları farklı konulardaki yazılarına ulaşabilirsiniz.

Sayımıza buradan ulaşabilirsiniz.

EkoIQ Editör

açık radyo açık kalmalı
açık radyo açık kalmalı