#ekoIQ | Sürdürülebilirlik Hakkında Her Şey

Harekete Geçen Kadın+lar Konferansı 11 Aralık’ta

açık radyo açık kalmalı

Harekete Geçen Kadın+lar Konferansı 11 Aralık’ta online olarak gerçekleşecek.

Yeşil Düşünce Derneği ve Yeşil Avrupa Vakfı (Green European Foundation – GEF) ortaklığı ile Harekete Geçen Kadın+lar Konferansı’nın ikincisi bu yıl 11 Aralık Cumartesi günü gerçekleştirilecek.

Konferansta ekoloji-iklim ve cinsiyet mücadelesine tanık olmak için farkı ülkelerden; aktivistleri, siyasetçileri, akademisyenleri bir araya getirilerek deneyim paylaşımı yapmak, dayanışma ve bağları geliştirilmesi hedefleniyor. Konferans, “Küresel Dayanışma” ve “Cinsiyet ve İklim Adaleti Tartışmaları” başlıklı iki bölümden oluşuyor.

Türkiye geçtiğimiz ay Paris İklim Anlaşması’nı onaylayarak küresel iklim mücadelesinin önemli bir parçası olma iddiasını ortaya koydu. Ancak yine bu yıl içinde, Temmuz ayında ilk imzacılarından biri olduğu İstanbul Sözleşmesi’nden ayrıldı. Sene içinde yapılan tüm protestolara, eylemlere ve çağrılara rağmen kadınlar ve LGBTİ+ların yaşam haklarını güvence altına alan bu sözleşmenin bir parçası olmaktan vazgeçti. Türkiye’de her gün yaşanan cins kıyımına, erkek şiddetine ve nefret suçlarına farklı coğrafyalardaki doğa hakkı ihlalleri ekleniyor; eşitsizsizlikler derinleşiyor. Bu bağlamda ikim ve cinsiyet mücadelesini birlikte ele almak daha da önemli hale geliyor.

EkoIQ Editör

açık radyo açık kalmalı
açık radyo açık kalmalı