Satın Alma, Kirala; Karbon Nötr Teslim Edilsin

Yeni bir girişimcilik projesi, çevreci kargolama dönüşümünü desteklemek amacıyla teslimatlarındaa ortaya çıkan karbonu nötrleyerek kullanıcılara sürdürülebilir bir teslimat süreci sunuyor.

Elektronik cihazları satın almaya alternatif bir yöntem olarak kiralamyı teşvik eden girişim Kiralarsın.com, bu yöntemle elektronik atıkların azaltılmasına yönelik bir çözüm sunuyor.

Teslimat süreçlerinin tümünde ortaya çıkabilecek karbon emisyonunu nötrlemek adına çalışmalar yürüten girişim, Semtrio iş birliği ile ürün taşıması sırasında salınan karbonu hesaplıyor ve veriler doğrultusunda ortaya çıkan miktar kadar karbon emisyonunu sürdürülebilir proje destekleri ile nötrlüyor.

Kiralanan her ürünün kullanıcıya teslim edilmesi ve teslim alınması sırasındaki lojistik faaliyetlere bağlı olarak salınan karbon emisyonu, mesafe, ürün ağırlığı ve araç bilgilerine göre hesaplanıyor. Atmosfere salınan bu karbonu “Gold Standard” gibi küresel geçerliliği olan sertifika programlarından projelere verilen desteklerle nötrleniyor.

Kullanıcılar, cihazları satın almak yerine kiralayarak hem tasarruf edebiliyor hem de yeni ürünlerin üretiminde kullanılacak işlenmemiş kaynakların korunmasına yardımcı olarak daha az elektronik atık üreterek büyük boyutlara ulaşan çevresel kirliliği önleyebiliyor. Pilot bölge olan İstanbul’da faaliyete başlayan girişim, yıl içinde en fazla birkaç kez ihtiyaç duyulan; drone, su altı kamerası ya da PlayStation, temizlik robotu, akıllı saat gibi cihazları ise satın almadan önce bir süre kiralayarak deneme imkanı sunuyor.

Önerilen makaleler