Şirketinizi Sıfır Emisyon Hedefine Hazırlayın

İklim hareketinin sağlıklı topluluklar ve ekonomiler inşa etmek için en iyi yol olduğunu biliyoruz. Ancak birçok firma iklim hedeflerine nereden başlayacağını bilemiyor. Climate Ambition Accelerator tam da bu kritik bilgi boşluğunu ele alıyor.

Climate Ambition Accelerator, Birleşmiş Milletler Küresel İlkeler Sözleşmesi (UN Global Compact) şirketlerinin 2050’ye kadar net sıfır yolunda ilerlemeleri için ihtiyaç duydukları bilgi ve becerilerle donatılması için tasarlanan 6 aylık bir program.

Yatırımcıların ve müşterilerin, şirketleri emisyonları azaltmak ve iddialı hedefler belirlemek için giderek daha fazla baskı yaptığı bir dünyada, Climate Ambition Accelerator kritik bir bilgi boşluğunu ele alıyor. Böylece ölçek, sektör veya bölge fark etmeksizin şirketlerin emisyonlarını azaltmaları için iklim taahhütlerini yerine getirmelerini sağlıyor.

Geçtiğimiz yıl Climate Ambition Accelerator’da dünyanın dört bir yanından 677 kuruluş ve 1.360 katılımcı vardı. Katılımcılar, BM Küresel İlkeler Sözleşmesi Yerel Ağları ile bilime dayalı emisyon azaltma hedeflerini nasıl belirlemeleri gerektiğini ve net sıfıra geçiş için nasıl bir yol oluşturacaklarını öğrendi.

Programın şirketlere kazandırması beklenenler şu şekilde:

  • Piyasadaki diğer şirketlerden farklı bir emisyon azaltma planı ile yatırımcıları, liderliği, çalışanları ve hissedarları motive etmek
  • Partnerlerinizin net sıfır için neler yaptığını öğrenmek
  • Bilime Dayalı Hedefler Girişimi (SBTi) ile net-sıfır kavramını anlamak

Climate Ambition Accelerator’a katılım, tüm UN Global Compact şirketlerine açık olarak gerçekleştiriliyor. Katılım için son kayıt tarihi 30 Nisan. Program başlangıcı ise mayıs ayında (hangi gün olacağı hangi yerel ağa kayıtlı olduğuna bağlı olarak değişiklik gösterecek).

Önerilen makaleler