Çocuklar Güneş Topladı

Solarçatı’nın Türkiye genelinde çocuklara yönelik düzenlediği Solarçatı Resim Yarışması’nın kazananları belli oldu. Yarışma sonucunda ödüller ve hediyeler verilirken aynı zamanda çocukların güneş enerjisine duydukları ilgi pekiştirildi.

Solarçatı’nın ülkemiz genelinde düzenlediği Solarçatı Resim Yarışması’na katılım süresi şubat ayının sonunda tamamlanmıştı. Yarışmanın ana teması “Solarçatı ve Güneşten Elektrik Üretimi” olarak belirlenmişti. Yarışmaya tüm şehirlerimizden 6-11 yaş arasındaki çocuklar katılmış, yarışmayla ilkokul çocuklarının yenilenebilir enerji kaynağı olarak güneş enerjisine ilgilerini çekmek amaçlanmıştı. Ve resim yarışmasının sonuçları belli oldu.

Yarışmanın Sonuçları “Çok Güzel”

Solarçatı Resim Yarışması’na Türkiye’nin her köşesinden 140 öğrenci katılım gösterdi. Katılımcılardan çalışmalarında, dünyanın en güncel problemlerinden biri olan iklim krizine karşı güneşten elektrik üretiminin karbon salımını düşürmedeki önemini anlatmaları beklendi. Ayrıca, güneşten elektrik üreterek daha yeşil, daha sağlıklı ve daha mutlu bir geleceğe sahip olunabileceğinin yansıtılması istendi.

Katılım sürecinin tamamlanmasının ardından şirket dışından belirlenen dört bağımsız jüri, yapılan resimleri değerlendirdi. Değerlendirme kriterleri olarak yaratıcılık, çizim yeteneği, boyama teknikleri ve yenilenebilir enerji konsepti ile uyumluluk başlıkları ele alındı. Puanlamaların sonucunda hediyeler sahiplerini buldu.

Yarışmanın başında birer kişilik birinci, ikinci ve üçüncü seçileceği kararı alınmışken yarışmaya katılan resimlerin ortaya koyduğu değerler; birinciliğin iki kişi, ikinciliğin iki kişi ve üçüncülüğün üç kişi tarafından kazanılmasına zemin oluşturdu. Birinci olan çocuklara tablet, ikinci olanlara kırtasiye seti, üçüncü olanlara ise sırt çantası ve okuma kitabı hediye edildi. Bunun dışında ilk üçe giremeyen tüm çocuklara da katılımlarına teşekkür etme ve çevrelerine gösterdikleri duyarlılığı teşvik etme amacıyla boyama kitabı gönderildi.

Ayrıca, katılımcıların resim çalışmaları, Solarçatı’nın resmi Instagram ve Facebook sayfalarında #Solarçatı #Solarçatıresimyarışması #Güneşenerjisi #Solarçatıresim etiketleriyle paylaşılacak.

Önerilen makaleler