Kent

Minimum Karbon Ayakizi Hedefiyle Geleceğe Yelken Açtılar

Bear Sailing Yelken Takımı, minimum karbon ayakizi hedefiyle “Gelecek için Yelken Açıyoruz” yolculuğunu başlattı. Artvin’in Hopa ilçesinde başlayan ve Hatay’da tamamlanacak tur, 17 gün sürecek. Yolculuk, motor kullanılmadan yalnızca yelkenle 24 saat aralıksız olarak devam edecek.

Çiğli Belediyesi ile gerçekleştirdikleri işbirliği sonucunda 2021 yılında Cumhurbaşkanlığı Uluslararası Yat Yarışı IRC4 Kategorisinde şampiyon olan Bear Sealing Yelken Takımı, minimum Karbon Ayakizi hedefiyle Artvin’in Hopa ilçesinden yola çıktı. 17 gün sürecek ve Hatay’da tamamlanacak tur, motor kullanılmadan yalnızca yelkenle 24 saat aralıksız olarak devam edecek. Yelken ekibi yolculuk süresince su dışında paketli gıda tüketmeyerek geri dönüşüm konusunda farkındalık yaratacak. Güzergah üzerindeki çeşitli il ve ilçelerde oluşturulacak kortejler Bear Sailing Yelken Takımına eşlik edecek.

 “Gerçekleşen Yelken Yolculuğu Toplumdaki Farkındalığı Artıracaktır”

Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, iklim değişikliği konusunda toplumsal farkındalığı artıracak çalışmalara destek olmaya devam edeceklerini söyledi. Yaşanan hızlı iklim değişikliğinin dünyamızın geleceği açısından risk teşkil ettiğini belirten Gümrükçü, “Bu soruna karşı ulusal ve uluslararası düzeyde işbirliği yapmalıyız. Göreve geldiğimiz günden bu yana Çiğli’de hayata geçirdiğimiz projeleri Avrupa İklim Paktı Türkiye Büyükelçisi seçildikten sonra ülkemizin tamamına yayma gayreti içerisindeyiz. Bu kapsamda, geçtiğimiz yıl Cumhurbaşkanlığı Uluslararası Yat Yarışını kazandığımız Bear Sailing Yelken Takımı ile gerçekleştirdiğimiz proje ortaklığı kapsamında Hopa’dan ‘Gelecek için Yelken Açıyoruz’ yolculuğuna çıktık” dedi.

Gerçekleşen yelken yolculuğu hakkında bilgi veren Gümrükçü, “Bu yolculuk toplumumuzun iklim değişikliği, geri dönüşüm, karbon emisyonunun azaltımı ve paketli gıda tüketimi konularındaki farkındalığını artıracaktır” şeklinde konuştu. Gümrükçü, Bear Sailing Yelken Takımı’na duyarlı hareketlerinden ötürü teşekkür etti ve sıkıntısız bir yolculuk geçirmelerini dileyerek konuşmasını tamamladı.

About Post Author