Kaçak Avcılar, Av Koruma Memurunu Öldürdü

Hatay Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü’nde görevli av koruma memurlarına ateş açıldı. Olayda kaçak avcılara karşı görev yapan Mehmet Ali Koşar hayatını kaybederken mesai arkadaşı ise yaralandı.  

Hatay’nın Defne ilçesindeki ormanda kaçak avcılar, Hatay Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) Şube Müdürlüğü’nde görevli av koruma memurlarına tüfekle ateş açtı.

Olay, saat 09.30 sıralarında Ballıöz Mahallesi’ndeki ormanda yaşandı. Kaçak avcılara karşı görev yapan Mehmet Ali Koşar ve mesai arkadaşı M.A.’ya, kimliği belirsiz kaçak avcılar tarafından tüfekle ateş açıldı. Göğsünden vurulan 43 yaşındaki Mehmet Ali Koşar hayatını kaybetti. Koşar’ın mesai arkadaşı M.A. ise sol bacağından yaralandı. Yaralanan M.A. ambulansla hastaneye kaldırıldı.

Bakan Kirişçi: “Saldırıları Lanetliyorum”

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, Twitter hesabından yaptığı açıklamada “Doğamızı ve can dostlarımızı koruma görevini fedakarca ifa eden personelimize yönelik saldırıları lanetliyorum. Saldırganlar hakkındaki hukuki sürecin takipçisi olacağız” ifadelerine yer verdi.

WWF Türkiye, Av Koruma Memurları Hakkında Açıklama Yaptı

WWF-Türkiye’den de (Doğal Hayatı Koruma Vakfı)  Av Koruma Memuru Mehmet Ali Koşar’ın kaçak avcılar tarafından vurularak hayatını kaybetmesi ile ilgili bir açıklama geldi:

“Hatay’ın Defne ilçesinde devriyeye çıkan Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü’nde görevli av koruma memuru Mehmet Ali Koşar’ın kimliği belirsiz kaçak avcılar tarafından vurularak hayatını kaybettiğini öğrenmiş bulunmaktan derin üzüntü duyuyoruz. Mehmet Ali Koşar’ın ailesi, sevenleri ile Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü’nün acısını paylaşıyor; elim olayda yaralanan av koruma memuru Mehmet Atıcı’ya acil şifalar diliyoruz. Doğamızı canları pahasına koruyan kahramanlarımıza bir kez daha şükranlarımızı sunuyor, faillerin bir an önce yakalanarak adalete teslim edilmesini diliyoruz.”

Önerilen makaleler