#ekoIQ | Sürdürülebilirlik Hakkında Her Şey

İklim Salatası Genç İklim Aktivistlerini Bir Araya Getiriyor!

açık radyo açık kalmalı

Kolektif bir çabayla oluşan İklim Salatası, iklim krizine farklı açılardan bakan yeni video serileri paylaşıyor. Kanalın yeni serisinde; Trabzon’dan Bursa’ya ve İstanbul’a kadar, gençlerin kendi inisiyatifleri ile oluşturdukları iklim aktivizm grupları tek tek ele alınıyor, yerel mücadeleler ve değişim çabaları anlatılıyor.

İklim krizine farklı açılardan bakılabilecek ve kolektif bir çabayla ortaya çıkan İklim Salatası YouTube kanalı, yeni içerikler paylaşmayı sürdürüyor. Türkiye’nin dört bir köşesindeki gençler, iklim aktivistleri, greenfluencerlar, uzmanlar, sanatçılar ve gezegenimiz için kaygılanan her birey kanalda bir araya geliyor. Merak ettiklerine cevaplar arayanlar, kendi deneyimlerini ve mücadelelerini de paylaşıyor.

Yerel Mücadeleler ve Değişim Çabaları Anlatılıyor

Kanalın yeni video serisinde, farklı kentlerde iklim kriziyle mücadele etmek için buluşan iklim aktivist grupları yer alıyor. Trabzon’dan Bursa’ya ve İstanbul’a kadar, gençlerin kendi inisiyatifleri ile oluşturdukları iklim aktivizm grupları seride tek tek ele alınıyor, yerel mücadeleler ve değişim çabaları anlatılıyor.

“Bursa’ya Temiz Hava” Ekibi

Serinin ilk bölümünde “Bursa’ya Temiz Hava” ekibi yer alıyor. Bursa’da hava kirliliğine karşı yürüttükleri çalışmaları, iklim kriziyle mücadelelerini ve kolektif hareket etmenin değişim yaratmadaki rolünü anlatıyorlar.

“İklim için Türkiye” Ekibi

İkinci bölümde  “İklim için Türkiye” ekibi, iklim kriziyle mücadele için yürüttükleri çalışmaları, diğer genç iklim aktivistleri ile kolektif yürüttükleri çalışmaları ve kişisel motivasyonlarını paylaşıyorlar.

“Can Suyumuz” Ekibi

Üçüncü bölümde Trabzon’dan “Can Suyumuz” ekibi yer alıyor. Okudukları lisede oluşturdukları gönüllü ekiple, hem kendi yerellerinde su krizine dikkat çekmek için çalışıyorlar.

“İklim Öncüleri” Ekibi

Serinin dördüncü bölümünde ise İstanbul’dan “İklim Öncüleri” ekibi, mücadelelerini ve diğer genç iklim aktivistleri ile kolektif yürüttükleri çalışmaları aktarıyor

Kanalda her perşembe yepyeni bir video, ilham verici bambaşka bir hikaye yayımlanıyor.

EkoIQ Editör

açık radyo açık kalmalı
açık radyo açık kalmalı