Enerji

Yeni Krizler ve Felaketler Almanya’nın Gündeminde

felaketler

Almanya Sivil Koruma ve Afet Yardımı Dairesi Başkanı Ralph Tiesler bir gazeteye yaptığı açıklamada, beklenmeyen bazı gelişmeler nedeniyle krizlere hazırlıklı olunması gerektiği konusunda uyarılarda bulundu. Tiesler, gelecek yıllarda iklim değişikliğinin neden olduğu felaketler ile karşı karşıya kalınacağının altını çizdi.

Almanya Sivil Koruma ve Afet Yardımı Dairesi Başkanı Ralph Tiesler, Welt am Sonntag gazetesine bir açıklama yaptı. Ülkede kış aylarında bölgesel ve geçici elektrik kesintilerinin yaşanabileceğine dair uyarılarda bulunan Tiesler, Covid-19 pandemisinin yanı sıra Rusya’nın Ukrayna’ya saldırması gibi son yıllarda beklenmeyen bazı gelişmeler ve felaketler nedeniyle krizlere hazırlıklı olunması gerektiğini vurguladı.

Tiesler, gelecek yıllarda iklim değişikliğinin neden olduğu felaketlerle karşı karşıya kalınacağının altını çizdi. Komşu ülkelerde savaş olması durumunda bundan Almanya’nın da doğrudan etkileneceğini dile getiren Tiesler, mevcut durumda elektrik kesintilerinin yaşanması tehlikesinin görüldüğünü sözlerine ekledi.

Tedarik zincirlerinde kesintilerin yaşanabileceğini, kritik altyapılara ve devlet kurumları ile şirketlere siber saldırılar düzenlenebileceğini söyleyen Tiesler, “Bunlara karşı daha iyi hazırlıklı olmamız lazım” diye konuştu. Kış aylarında elektrik kesintilerinin beklenilmesi gerektiğini ifade eden daire başkanı, “Bununla bölgesel ve geçici elektrik kesintilerini kastediyorum” açıklamasını yaptı.

Elektrik Kesintileri Artabilir

Elektrik kesintilerinin yalnızca enerji kıtlığı kaynaklı olmayacağını anlatan Tiesler, enerji şebekelerini işleten şirketlerin elektrik ağlarını koruma ve enerji tedarikini tehlikeye atmama gayesiyle bu ağları geçici kapatabileceklerini belirtti. Riskin Ocak ve Şubat aylarından itibaren artacağını aktaran Tiesler, bazı bölgelerdeki yerel yönetimler duruma hazırken bazılarının yeterince hazırlıklı olmadıklarını söyledi.

Tiesler, yerel yönetimler seviyesindeki kriz masalarında iyileştirme yapılmasına ihtiyaç duyulduğunu saptadıklarını belirtti. Ayrıca, buralarda acil durumların üstesinden gelinmesi için yeterli uzman personelin bulunmadığının da altını çizdi.

About Post Author