Kent

Sokak Hayvanlarına İşkence Büyük Tepki Gördü

sokak hayvanları

Ankara’da ve Konya’da sokak hayvanlarına yönelik şiddet görüntüleri sosyal medyada gündem oldu. Tanınmış isimlerin yanı sıra hayvanseverler yaşananlara isyan etti.

İHA’nın haberine göre, hayvansever Aynur Öztürk, Ankara-Mamak’ta beslediği sokak köpeklerinin belediye ekipleri tarafından öldürüldüğünü iddia etti. Duruma müdahale etmek isterken zabıta ekipleri tarafından darp edildiğini ileri süren Öztürk, o anları cep telefonu kamerasına kaydetti. Belediye barınaklarında hayvanlara iyi bakılmadığını ve ölüme terk edildiğini belirten Öztürk, yetkililerden yardım istedi.

Hayvanseverler Tepki Gösterdi

Olay, Mamak ilçesi Kutludüğün Mahallesi’nde yaşandı. İddialara göre, hayvansever Aynur Öztürk, mahallede beslediği üç sokak köpeğinden ikisinin Mamak Belediyesi ekiplerince öldürüldüğünü, diğerinin ise yaralandığını görünce duruma müdahale etmek istedi. Bu sırada zabıta ekipleri tarafından darp edildiğini ileri süren Öztürk, belediyeye ait barınaklarda köpeklerin aç bırakıldığını ve ölüme terk edildiğini dile getirdi.

Aynur Öztürk, “Gönüllü olarak baktığım küpeli, kısırlaştırdığım köpeklerimin barınağa alınacağı söylendi. Eşimle birlikte olayın olduğu yere geçtik. Barınak aracının içerisinde kanlar içerisinde yatan iki köpek vardı. Bir de benim baktığım üç yaşındaki Haçiko cinsi köpeğim vardı. Onu da bayıltmışlar, çırpınıyordu. O köpeğimi geri aldım. Onu kurtardım fakat araç içerisindeki kanlı iki köpeğin akıbetini bilmiyorum” diye konuştu.

Yaşananlar üzerine duruma tepki gösteren bir grup hayvansever Mamak Belediyesi’ne ait hayvan barınağının önünde toplandı. Hayvanseverlerin içeriye girme taleplerine barınak ekiplerinin olumsuz cevap vermesi üzerine iki grup arasındaki tartışma yükseldi. Jandarma olaya müdahale ederek tarafları sakinleştirdi.

Mamak Belediyesi’nden Açıklama Geldi

Sosyal medyada gündem olan olayla ilgili Mamak Belediyesi bir açıklama yaptı. Açıklamada,  “24.11.2022 tarihinde saat 08.22’de çözüm merkezimize gelen ihbarla Doğukent Caddesi’nde bir aracın çarpması ile kanlar içinde kalarak hayatını kaybeden bir sokak köpeği, yapılan ihbar üzerine Veteriner Müdürlüğü görevlileri tarafından araca alınmıştır. Ege Mahallesi’nde saldırgan köpeklerle ilgili yapılan bir başka ihbar üzerine, Veteriner Müdürlüğü görevlilerinin köpekleri aynı araca alması esnasında bir şahıs, kaza sonucu ölen köpekle ve diğer köpeklerle ilgili tepki göstermiştir” denildi. Mamak Belediyesi açıklamasında, ilgili şahıs hakkında yasal işlemler başlatıldığını da duyurdu.

Vahşetin Görüntüleri

T24’te yer verilen habere göre ise sosyal medyada paylaşılan bir videoda; Konya Büyükşehir Belediyesi’nin Hayvan Barınağı’ndaki bir köpeğin, bir görevli tarafından elindeki kürekle vurularak katledildiği görüldü. Olayla ilgili başlatılan soruşturma kapsamında iki kişinin gözaltına alındığı aktarıldı.

Konya Büyükşehir Belediyesi resmi sosyal medya hesabından yapılan açıklamada konu ile ilgili soruşturma başlatıldığı ifade edilerek, “Rehabilitasyon Merkezimizde yaşanan olay gece tüm yönleriyle incelenmiş. Sabahın erken saatlerinde ilgililer ivedilikle açığa alınmış, sorumlular hakkında Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunulmuştur. Konya İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri şüphelileri gözaltına almıştır” denildi.

Hayko Cepkin Kayıtsız Kalmadı

Sanatçı Hayko Cepkin’in yaptığı paylaşım da gündem oldu. Cepkin, “Yetkin kişiler ulaşsın diye yayınlıyorum yoksa görüntünün üstünü hemen elimle kapattım, siz de kapatın” sözleriyle üzüntüsünü paylaştı.

Önceki günlerde ise İstanbul’da, Vezneciler Metro Durağı’nın popüler kedisi “Metro Minnağı” olarak tanınan Patates saldırıya uğramıştı. Aktarılana göre 19 Kasım gecesi, bir kişi Pitbull köpeğini kediye saldırtmıştı. İÜHF Hayvan Hakları Kulübü’nden yapılan açıklamada, Patates’in hayatını kaybettiği duyurulmuştu. Hayvanseverler Patates için de üzüntülerini dile getiren çok sayıda paylaşım yaptı.

About Post Author