Atık

Yenilenen Tekstil Ürünleri Döngüsel Ekonomiye Kazandırılıyor

döngüsel

Nivogo ve Boyner, gerçekleştirdikleri işbirliği ile mağazalarda lekeli, kırışık veya teşhir ürünü olması gibi nedenlerle satışa sunulamayan kıyafetleri yenileyerek yeniden ekonomiye kazandırıyor. Yenilenen 500 bini aşkın ürünle 6,1 milyar litre su kullanımının ve 9,5 milyon kilogram karbon emisyonunun önüne geçildi.

Nivogo ve Boyner, tekstil atığının oluşmasının önüne geçmek için bir işbirliği yaptı. İşbirliğine göre, çeşitli sebeplerle raftan depoya kaldırılan ve satışa sunulamayan ürünler yeniden hayata döndürülüyor.

Nivogo’nun döngüsel iş modeli ile Boyner bünyesinde bulunan ürünler satılamadığı için tekstil atığı olmaktansa döngüsel ekonomiye kazandırılıyor. Yenilenmiş ürünlere, sürdürülebilir moda anlayışıyla Boyner Outlet mağazalarından, boyner.com.tr’deki outlet kategorisinden ve Nivogo’nun döngüsel alışveriş platformlarından ulaşılabiliyor.

  • Satışa sunulan ürünlerde yer alan QR kodlar, ürünün geçtiği işlemleri, bu ürünü alarak kullanıcıların kurtardıkları karbon salımını ve su miktarını görmeye yarayacak verileri de içeren bir altyapıdan oluşuyor.
  • Bugüne dek işbirliği sayesinde 500 bini aşkın ürün yenilenerek döngüsel ekonomiye dahil edildi.
  • Yenilenen ürünlerle 6,1 milyar litre su kullanımının ve 9,5 milyon kilogram karbon emisyonunun oluşmasının önüne geçildi.
“Bilinçli Bir Moda Akımı Yaratıyoruz”

“Kaynakların sınırsız olmadığı düşünüldüğünde geleceğimiz için bilinçli tüketimin altını çizmek markalar için daha da önemli hale geldi” diyen Boyner Grup ve Boyner Büyük Mağazacılık Kurumsal İletişim Direktörü Oya Uzun, “İşbirliğimizle lekeli, kırışık veya teşhir ürünü olması gibi sebeplerle satışa sunamadığımız, depolarımızda bekleyen ürünleri yenileyerek, döngüsel ekonomiye tekrar dahil olmalarının ve yeni kullanıcılarıyla buluşturmanın önünü açıyoruz. Böylece bilinçli bir moda akımı yaratarak geleceğimiz için anlamlı bir adım atmış oluyoruz” şeklinde konuştu.

“Yüzbinlerce Ürünü Döngüsel Ekonomiye Kazandırdık”

Nivogo CMO’su Tunahan Kafa ise şunları söyledi: “Döngüsel moda ile daha yaşanabilir bir dünya yaratmanın mümkün olduğu konusundaki ortak inancımız, bugüne kadar yüzbinlerce ürünü döngüsel ekonomiye kazandırmamızı sağladı. Türkiye’nin öncü Döngüsel Dönüşüm Hareketi olarak ortak hedeflere sahip olduğumuz markalar ile daha sürdürülebilir iyi bir dünya için çalışmaktan gurur duyuyoruz. ”

About Post Author