Uncategorized

İskenderun Sahilini Basan Deniz Suyu Çekildi

iskenderun

Türkiye’yi etkileyen depremlerde ağır kayıplar veren kentlerden biri olan Hatay’ın İskenderun ilçesinde deniz seviyesi yükselmişti. Cadde ve sokaklara dolan suyun çekildiği öğrenildi.  

DHA’nın aktardığına göre, Kahramanmaraş merkezli 10 kenti etkileyen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremler nedeniyle Hatay’ın İskenderun ilçesinde denizin yükselmesiyle cadde ve sokaklara dolan su çekildi.

Deniz Suyu Yaklaşık 200 Metre İçeri Girdi

Türkiye’yi sarsan iki büyük depremin ardından Hatay’ın İskenderun ilçesi Çay Mahallesi’ndeki sahil yolunda deniz seviyesi yükseldi. Mete Aslan Bulvarı’na doğru deniz taştı. Yaklaşık 200 metre içeri giren deniz suyu bazı bölgelerde binaların 4’üncü katına kadar yükseldi.

Sahil bandındaki işletmeleri aşan sular, bulvarı geçip sokak ve caddelere ilerledi. Bulvardaki siteler, banka ve iş yerleri tahliye edildi. Deprem sonrası kendilerini sokağa atan halk, deniz sularının cadde ve sokakları basmasının şaşkınlığını yaşadı.

Depremin dördüncü gününde deniz suyu sahilden çekildi, yerine çamur kaldı. Ancak sahile yakın yollarla Barış Manço Parkı’nda su birikintileri halen mevcut.

Yıldız Teknik Üniversitesi İnşaat Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ali Koçak, ekibi ile İskenderun sahilinde deniz suyunun yükselmesi, yer kırıkları ve tsunamiyle ilgili araştırma yaptı. Koçak, deniz suyunun yaklaşık 200 metre sahilden içeri girdiğini ve bir otelin dördüncü katına kadar yükseldiğini söyledi.

İskenderun Kaymakamlığı, hasarlı evlere girilmemesi yönünde ve sahil kesiminde deniz taşması nedeniyle yaşanabilecek olumsuzluklara karşı bölge halkını uyarmıştı. Halk ise afet sonrası parklar ve kapalı semt pazarlarında kalmaya çalışıyordu.

About Post Author