Kent

Hatay’da İki Deprem Sonrasında Guterres’ten Açıklama: İlave Yardım Sağlamaya Hazırız

deprem

Hatay’ın Defne ilçesinde meydana gelen 6,4 ve 5,8 büyüklüğündeki iki deprem altı kişinin hayatını kaybetmesine 18’i ağır olmak üzere 294 kişinin de yaralanmasına neden oldu. Depremin ardından bir açıklama yapan BM Genel Sekreteri Antonio Guterres, BM’nin ilave yardım sağlamaya hazır olduğunu ifade etti.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı’nın (AFAD) aktardığına göre, Hatay’ın Defne ilçesinde, dün saat 20.04’te 6,4 büyüklüğünde ve saat 20.07’de Samandağ ilçesinde 5,8 büyüklüğünde iki deprem meydana geldi. Depremler; Suriye, Ürdün, Irak, Filistin, İsrail ve Mısır’da da hissedildi.

Hatay’da peş peşe meydana gelen depremler, Türkiye’nin yanı sıra Suriye’de de yeni yıkımlara yol açtı. 6,4 ve 5,8 büyüklüğündeki depremlerde hayatını kaybedenlerin sayısı altıya ulaştı. Ayrıca 18’i ağır olmak üzere 294 yaralının tedavisinin sürdüğü öğrenildi.

“İlave Yardım Sağlamaya Hazırız”

AA’nın haberine göre Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres, Hatay’ın Defne ilçesi merkezli 6,4 büyüklüğündeki depremin ardından sosyal medya hesabından bir mesaj paylaştı. BM ekiplerinin sahada durumu değerlendirdiklerini belirten Guterres, “İhtiyaç olması halinde ilave yardım sağlamaya hazırız” dedi.

BM, üye ülkelere depremlerden sonra Türkiye ve Suriye için başlatılan yardım kampanyasına daha hızlı katkıda bulunmaları için çağrıda bulundu.

“İnsan Hayatı Risk Altında, Yardımlar Hızlanmalı”

BM Genel Sekreter Sözcüsü Stephane Dujarric, günlük basın brifinginde yaptığı açıklamada, Hatay’ın Defne ilçesinde meydana gelen depreme de değindi. Depremin bölgedeki risklerin büyük olduğuna işaret ettiğini belirten Dujarric, “Suriye ve Türkiye’ye yardımlarla ilgili çok memnun olduğumuzu söylemek zor çünkü çok daha hızlı bir şekilde çok daha fazla paraya ihtiyacımız var” diye konuştu. Dujarric, insan hayatının risk altında olduğunu, bu nedenle yardımların hızlanması gerektiğini ifade etti.

About Post Author