#ekoIQ | Sürdürülebilirlik Hakkında Her Şey
Kadıköy Çevre Festivali

Kadıköy Çevre Festivali, Kentsel Dirençliliğe Dikkat Çekiyor

açık radyo açık kalmalı

“Kentsel Dirençlilik – Doğaya Emek Ver!” temalı Kadıköy Çevre Festivali 2023’de çevre dostu şehirlerin inşası, sürdürülebilir bir gelecek yolunda atılacak adımlar ele alınacak; dirençli bir gelecek için işbirliği daveti yapılacak. Festival, 2-4 Haziran’da, Selamiçeşme Özgürlük Parkı’nda düzenlenecek.

Kadıköy Belediyesi’nin “2023 Kadıköy Çevre Festivali”, 2-4 Haziran tarihleri arasında, Selamiçeşme Özgürlük Parkı’nda gerçekleşecek.

Kentsel Dirençlilik, kentin deprem dahil jeolojik afetler, iklim değişikliği kaynaklı her türlü afetlere yönelik korunması, olası risklerin önceden belirlenmesi, afetler sonrası hızlı bir şekilde iyileştirme çalışmalarının yapılması ve toplumun tüm bu afetlere hazırlıklı olması için alınan önlemler bütünü. Bu önlemler arasında sağlıklı, güvenli ve çevre dostu yapılar, iklim uyumlu yeşil alanlar ve teknik altyapı, sürdürülebilir ulaşım sistemleri ve atıksız yaşam çalışmaları bulunuyor.

Bu yıl Kadıköy Çevre Festivali ’nde deprem, iklim değişikliği kaynaklı doğal afetlerle mücadelede kentsel dirençliliğinönemi ön plana çıkarılacak. Festivale; sivil toplum kuruluşları, vakıflar, topluluklar, uzmanlar, akademisyenler, sanatçılar, öğrenciler, aktivistler, kent paydaşları ve tüm yurttaşlar katılabilecek. Panellerin, söyleşilerin, atölyelerin, gösterilerin, konserlerin ve farklı etkinliklerin düzenleneceği festivalde; çevre dostu şehirlerin inşası konuşulacak. Ayrıca sürdürülebilir bir gelecek yolunda atılacak adımlar ve dirençli bir geleceğe doğru birlikte ilerleme üzerine değerlendirmelerde de bulunulacak.

EkoIQ Editör

açık radyo açık kalmalı
açık radyo açık kalmalı