İklim

Karadeniz’i Sel Vurdu; Samsun’da Can Kaybı, Bolu’da Heyelan

sel

Bartın’da etkili olan sağanak nedeniyle ev ve iş yerlerini su bastı. Mahsur kalan 96 yurttaş, helikopter, iş makinesi ve botlarla kurtarıldı. Samsun’da derenin taşması sonucu bir yurttaş yaşamını yitirirken sağanak yağış sonucu Bolu Dağı Tüneli’nin çıkışında heyelan meydana geldi.

Bartın‘da sağanağın ardından ev ve iş yerlerini su bastı, çok sayıda kişi mahsur kaldı. Etkisini artıran kuvvetli yağışın ardından Bartın-Zonguldak karayolu Gecen köyü mevkisindeki sanayi sitesi sular altında kaldı. Sitedeki iş yerlerinde çalışan 70 işçinin kurtarılması için Sahil Güvenlik Komutanlığınca çalışma başlatıldı. Bazı işçilerin iş yerlerinin çatılarına çıktığı bölgeden tahliye, yaklaşık 2 saat süren çalışmaların ardından tamamlandı. Helikopterle alınan çalışanlar, güvenli bölgelere götürüldü.

Bartın’da Can Kaybı Yok

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç ve İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sel felaketinden etkilenen Bartın’da incelemelerde bulunmak üzere bölgeye gitti. Sel felaketinden etkilenen tüm yurttaşlara geçmiş olsun dileklerini ileten Yerlikaya, “Valiliklerimiz ve AFAD koordinesinde Devletimiz bütün kurumlarıyla bölgede. 23 vatandaşımız helikopter, 73 vatandaşımız ise bot ve iş makineleriyle kurtarıldı. Şu an itibarıyla şükürler olsun can kaybımız yok” ifadelerini kullandı. Yerlikaya, yurttaşlara temkinli olmaları ve uyarıları dikkate almaları çağrısında bulundu.

Samsun’da Sel Can Aldı

Samsun’un Çarşamba ilçesine 42 kilometre uzaklıktaki Gökçedere Mahallesi’nde de sağanak sonrası Abdal Deresi taştı. Odun toplamak için dışarı çıkan engelli bir yurttaş sel sularına kapılarak yaşamını yitirdi.

Ulaşıma Heyelan Engeli

Batı Karadeniz bölgesini etkisi altına alan yağış, Düzce ve Bolu’da da etkili oldu. Sağanak yağış sonucu dün akşam saatlerinde Bolu Dağı Tüneli’nin çıkışında heyelan meydana geldi. Heyelan sonrası TEM Otoyolu İstanbul istikametine yol trafiğe kapatılırken çalışmalar başlatıldı. Yolun temizlenmesinin ardından trafiğin İstanbul istikametine açılması bekleniyor.

About Post Author