Kültür

Türkiyeli Sanatçıların Eserleri Küresel İklim Etkinliklerinde Sergilendi

iklim etkinlikleri

Sanatçılar Günsu Saraçoğlu, Selva Özelli, Fatma Kadir, İlhan Sayın ve Mehmet Sinan Kuran, ABD’nin Havre de Grace Denizcilik Müzesi ve Çevre Merkezi’nde izleyiciyle buluştu. Sanatçıların kişisel sergileri, Birleşmiş Milletler Genel Kurul Rehberi tarafından kataloglandı ve dünya ölçeğindeki iklim etkinliklerinde de yer aldı.

Türkiye’den sanatçılar; Günsu Saraçoğlu, Selva Özelli, Fatma Kadir, İlhan Sayın, Mehmet Sinan Kuran, ABD’nin Havre de Grace Denizcilik Müzesi ve Çevre Merkezi’nde, kişisel sergileriyle sanat izleyicisiyle buluştu. Müze, sanatçıların sergileriyle dünya ölçeğinde düzenlenen önemli iklim etkinliklerine kabul edildi.

Havre de Grace Denizcilik Müzesi Direktörü Jennifer Sim ve yönetim kurulu üyeleri Leslie Kaufman ve Bruce Russell, “Bu yıl müzemiz Günsu Saraçoğlu’nun Rebirth of Water Birds, Fatma Kadir’in Water Bird Watching, Mehmet Sinan Kuran’ın No Where, İlhan Sayın’ın Flowers of Hope, Selva Özelli’nin Orca & Reefs ve Healing Waters solo sergilerine ev sahipliği yaptı” dedi.

Ayrıca sanatçıların kişisel sergileri BM Genel Kurul Rehberi tarafından kataloglandı. Yanı sıra sanatçıların kişisel sergileri ile Londra İklim Haftası, New York İklim Haftası, Florida İklim Haftası ve Birleşmiş Milletler’in Kentsel Ekim gibi dünya ölçeğindeki iklim etkinliklerinde izleyicilere ulaşıldı.

About Post Author