Gıda

Sürdürülebilir Gıda Zirvesi’nde Gıdanın Geleceği Konuşulacak

gıdanın geleceği

Bu yıl 17-18 Ekim tarihlerinde, “Gıdanın Geleceği için Dönüşüm: Sağlıklı Gezegen, Sağlıklı İnsan” temasıyla düzenlenecek olan Sürdürülebilir Gıda Zirvesi’nde, sürdürülebilir ve fonksiyonel gıdaya ulaşımı koruma altına almanın önemi vurgulanacak.

Dünya; iklim değişikliği, çatışmalar, felaketler ve değişen ekonomik koşullara uyum sağlamaya çalışırken sürdürülebilir ve fonksiyonel gıdaya ulaşımı koruma altına almak tüm zamanlardan daha önemli.

Bu yıl dokuzuncu yılını tamamlayan Sürdürülebilir Gıda Zirvesi, 17-18 Ekim tarihlerinde iki gün olarak düzenleniyor. Zirve, geleceğin gıdalarını pozitif yönde değiştirebilmek hedefiyle işbirliği yapmak, anahtar eylemleri belirlemek ve ivmelendirmek amacıyla gerçekleşiyor. Gıda sanayisinin ve tedarikçilerinin temsilcileri, startup’lar, HORECA profesyonelleri dahil olmak üzere gıda dönüşüm liderlerinin bir araya geleceği zirvede; sürdürülebilir gıda sistemlerinin daha iyi gelecek için dönüşümü konuşulacak. İnovasyon ve teknoloji ile gıdaların yeniden tasarlanması, tarladan çatala izlenebilir gıda değer zincirleri, şeffaf ve kapsayıcı iletişim, yerel üretimin ölçeklendirme fırsatları ve değişen tüketici davranışları zirvede ele alınacak konulardan olacak.

Zirvenin ana kulvarları; sürdürülebilir tarım, iklim değişikliği, gıdada döngüsellik, dönüşüm için inovasyon, tedarik zinciri dayanıklılığı, gıda perakendeciliği&tüketici davranışları, gıda ekonomisi, bütüncül beslenme olarak belirlendi.

Sağlıklı ve Sürdürülebilir Gıda Sistemleri, Kriz Döneminde Sürdürülebilir İş Modelleri, 2030 Vizyonları: Gıdanın Geleceğini Keşfetmek, Teknoloji ve İnovasyon ile Gıda Güvenliğinin Sağlanması, Temiz Etiketli Ürünler Yaratmak, Net Sıfır Gıda Değer Zincirleri, Gıda İsrafı gibi başlıklar ise anahtar konulardan bazılarını oluşturacak.

About Post Author