Ulaşım

Ultra Ayrıcalıklı Kişilere Özel İşe Yaramaz Bir Alet!

Uçan taksi projesine yerel yöneticilerden eleştiri geldi. Yetkililer, bu uçan makinelerin tüketiminin, motorlu bir arabaya göre iki ila üç kat daha fazla olduğunu belirterek, bunun “ekolojik sapma” olduğunu söyledi.

Paris Belediyesi ekolojik geçişten sorumlu yetkili Dan Lert, “Bu projede tutarlı hiçbir şey yok, acelesi olan birkaç ultra ayrıcalıklı insan için tasarlanan tamamen işe yaramaz ve aşırı kirletici bir alet” yorumunu yaptı. Yerel yöneticiler, Aéroport de Paris (ADP) grubu tarafından 2024 Olimpiyat Oyunları için yürütülen Seine Nehrinde uçan taksi projesi için aleyhte oy kullandı.

Meclis Üyesi Florian Sitbon Fransız Devleti tarafından desteklenen projeyi “saçma” olarak nitelendirdi. “İklim acil durumunu cahil ve küçümseyen aceleci birkaç zengin insana birkaç dakika kazandırmak için atmosferi kirletip gürültülü bir ortam yaratılıyor” diyerek tepki gösterdi.

Tüketim “Arabadan İki ila Üç Kat Daha Fazla”

Yerel yetkililer, uçan araçların tek bir yolcu taşımak için 100 km’de yaklaşık 190 kWh’lik tüketim ile, trafikteki bir arabadan iki ila üç kat daha fazla” tüketim yaptığına dikkat çekti. Ayrıca 35 km için 140 euro gibi bir maaliyete neden olması da eleştiri topluyor.

Çevre Kurumu Hesap Verebilirlik Çağrısında Bulunuyor

Eylül ayının başında, Fransız Çevre Kurumu (AE), Seine Nehri üzerinde planlanan ve “vertiport” olarak bilinen uçan taksilerin gelecekteki deneysel üssünün etki çalışmasının “eksik” olduğuna hükmetti ve kirlilik, enerji tüketimi, yolcuların ve Parislilerin güvenliğine yönelik riskler, gürültü ve görsellik konusundaki kuşkularını dillendirdi.

Bu çevresel değerlendirme çerçevesinde Parisli yetkililer, Austerlitz limanının rıhtımına sabitlenecek bir kalkış ve iniş platformunun oluşturulması konusunda Paris Konseyi’ne olumsuz görüş bildirdiler.

About Post Author