İklim

A’dan Z’ye İklim Değişikliği Başucu Rehberi Güncellendi

başucu

Üçüncü baskısı hazırlanan A’dan Z’ye İklim Değişikliği Başucu Rehberi, iklim değişikliği ile ilgili detaylı bilgi almayı ve çalışma yapmayı isteyenlerin başvuracağı bir yayın olma amacını taşıyor. 

İklim değişikliği, gezegenimizin karşı karşıya olduğu en büyük sorunlardan biri. Doğal yaşamı, ekosistemleri ve insan topluluklarını derinden etkiliyor ve acil olarak önlem alınmasını gerektiriyor. Önümüzdeki günlerde Dubai’de düzenlenecek olan Birleşmiş Milletler İklim Değişikliği Konferansı, COP28 çok önemli. Bugüne kadar bu kapsamda 28 konferans düzenlendi, maalesef hâlâ istenilen gelişmeler sağlanabilmiş değil.

İklim değişikliği ile mücadele konusunda çalışmalar yapan Kaynak, Çevre ve İklim Derneği (REC), A’dan Z’ye İklim Değişikliği Başucu Rehberi’nin üçüncü baskısını hazırladı. Yeni bilimsel bulgular, 2015 yılında imzalanan Paris Anlaşması, hızla gelişen Avrupa Birliği politikaları ve Türkiye’nin Paris Anlaşması’nda yer alma süreci de gözetilerek hazırlanan ve yeni bölümler eklenen rehber yeniden yayımlandı.

İklim değişikliği ile ilgili başucu yayını olma amacını taşıyan rehber, konu ile ilgili detaylı bilgi almayı ve çalışma yapmayı isteyenlerin (kamu kurumlarından özel sektöre, üniversite öğrencilerinden konuya ilgili yurttaşlara) başvuracağı bir yayın olmayı hedefliyor. Rifat Ünal Sayman, Dursun Bas, Doç. Dr. Çiğdem Tuğaç, Dr. Kubilay Kavak, Melis Bitlis, Kübra Ergün, Fatma Cankara rehberin hazırlanmasında emeği geçen isimlerden bazıları.

         

About Post Author