#ekoIQ | Sürdürülebilirlik Hakkında Her Şey

Ekolojik Sorunlara Duyarlı Kent Gözcüleri Aranıyor!

açık radyo açık kalmalı

Türkiye hem iklim krizinden en çok etkilenen ülkeler arasında hem de en fazla küresel karbon salımlarından sorumlu 13. ülke. Bu bağlamda, etrafındaki ekolojik sorunlara duyarlı ve bunun için harekete geçmek isteyen “Kent Gözcüleri” için yeni bir program başlıyor.

Etrafındaki ekolojik sorunlara duyarlı ve bunun için harekete geçmek isteyen Ankara, İstanbul, Zonguldak, Konya, Urfa, Eskişehir ve Kayseri illerinde yaşayan, 30 yaş üstü kişiler Kent Gözcüleri olmak için 3 Ocak saat 15.00’a kadar başvuru yapabilir.

Yaşadığı şehrin ekolojik sorunlarının farkında olmakla birlikte harekete geçmek isteyenler, Türkiye’nin iklim krizi ile mücadele için güçlü hedefler belirlemesi gerektiğini düşünenler ve değişim yaratmak isteyenler Değişim Elçileri programı kapsamında, Kent Gözcüleri olmaya bekleniyor.

Kent Gözcüleri İklim Alanında Etki Yaratabilecek

Kent Gözcüleri programına katılanlar, uzmanlardan oluşan bir ekipten iklim krizi ve kampanyacılık savunuculuk eğitimi alacak. Üniversite temsilcileriyle buluşulacak programda, başlatılan kampanyalar için yol haritası çizilecek. Program; yaşanan şehrin ekolojik sorunlarının daha iyi görülmesini sağlayacak ve bununla ilgili atılması gereken adımlar öğrenilecek. Programı tamamlayanlar Kent Gözcüsü unvanını alarak iklim alanında etki yaratmaya devam edebilecek.

Karbonsuz Bir Gelecek için

İklim kriziyle ve ekolojik yıkımla mücadele ve karbonsuz bir gelecek için etki yaratmak isteyen, şehrindeki ekolojik sorunlara duyarlı ve bunun için harekete geçmek isteyen, Ankara, İstanbul, Zonguldak, Konya, Urfa, Eskişehir ve Kayseri illerinde yaşayan, 30 yaş üstü, tercihen kendi şehrindeki bir sivil toplum kuruluşuna veya oluşuma gönüllülük yapmış her birey programa başvurabiliyor. Programın ilk pilot uygulaması, Değişim Elçileri programına dahil olmuş üniversite temsilcileri ile aynı şehirde yaşayan kişilerle cinsiyet dengesi ve eşit dağılımı gözetilerek gerçekleştirilecek. Kent Gözcüsü olmak için son başvuru tarihi ise 3 Ocak, saat 15.00.

EkoIQ Editör

açık radyo açık kalmalı
açık radyo açık kalmalı