Kültür

Tohum Biriktirme Alışkanlığı Ödül Getirdi!

Çocuklar ve ebeveynlerinde tohum konusunda farkındalık yaratarak çocuklara erken yaşta tohum biriktirme alışkanlığı kazandırmayı amaçlayan Tohum Kumbaram projesi, Mercury Excellence Awards’ta “Sosyal Sorumluluk Uygulamaları” kategorisinde Onur Ödülü’nün sahibi oldu.

Buğday Ekolojik Yaşamı Destekleme Derneği’nin “Tohum Biriktir, Geleceği Değiştir!” diyerek Anadolu Hayat Emeklilik işbirliği ile hayata geçirdiği Tohum Kumbaram projesi, Mercury Excellence Awards’ta “Sosyal Sorumluluk Uygulamaları” kategorisinde Onur Ödülü’nün sahibi oldu.

Büyük şehirlerde toprak ve doğa ile ilişkisi sınırlı kalan ilkokul birinci ve ikinci sınıf öğrencilerini önceliklendiren “Tohum Kumbaram” projesi, çocuklar ve ebeveynlerinde tohum konusunda farkındalık yaratarak çocuklara erken yaşta tohum biriktirme alışkanlığı kazandırmayı amaçlıyor. Okullarda düzenlenen “Tohum Kumbaram Atölyeleri” aracılığıyla çocukların, tohumun bir atık değil, kıymetli bir hazine olduğunun farkına varmaları sağlanırken yedikleri meyve ve sebzelerin tohumlarını tohum kumbaralarında biriktirerek toprakla buluşturabilecekleri anlatılıyor.

About Post Author