#ekoIQ | Sürdürülebilirlik Hakkında Her Şey

Borusan EnBW Enerji, UN Global Compact İmzacısı Oldu

açık radyo açık kalmalı

Borusan EnBW Enerji, özel sektörün küresel Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları’na ulaşmasına katkıda bulunmayı hedefleyen UN Global Compact’e imza atan katılımcı şirketler arasında yer aldı. Böylelikle şirket, daha iyi bir gelecek inşa etmek için küresel ve yerel sürdürülebilirlik hedeflerine katkıda bulunmaya devam edecek.

Borusan Holding ve EnBW ortak girişimi Borusan EnBW Enerji, sürdürülebilirlik hedeflerine olan bağlılığının ve küresel düzeydeki sorumluluk bilincinin bir göstergesi olarak UN Global Compact’e (Birleşmiş Milletler Küresel İlkeler Sözleşmesi) imza atan katılımcı şirketler arasına dahil oldu.

Yerel ve Küresel Sürdürülebilirlik Hedeflerine Katkı

Borusan Holding’in 2006 yılında katıldığı bu önemli oluşuma imzacı olan Borusan EnBW Enerji; insan hakları, çalışma standartları, çevre ve yolsuzlukla mücadele alanlarındaki 10 ilkeye uygun iş yapacağına ve çalışmalarını her yıl raporlayacağına en üst düzeyden taahhüt verdi. Böylece Borusan EnBW Enerji; sosyal, çevresel ve yönetişim (ESG) performansını daha da geliştirme konusundaki kararlılığını da teyit etti. Bu sayede şirket, diğer tüm Borusan Grup şirketleri gibi, daha iyi bir gelecek inşa etmek için küresel ve yerel sürdürülebilirlik hedeflerine güçlü bir şekilde katkıda bulunmaya devam edecek.

Yeşil enerji dönüşümünün günümüzde sürdürülebilirlik politikalarının kalbinde yer aldığını vurgulayan Borusan Enerji Genel Müdürü Enis Amasyalı, “Borusan EnBW Enerji olarak, tamamı yenilenebilir enerji kaynaklarına dayalı portföyümüzle bu dönüşüme doğrudan destek verirken tüm faaliyetlerimizde sorumlu bir şirket bilinciyle çevresel ve sosyal etkilerimizi hassasiyetle yönetiyor, özgün katkı yaratıyor, gelecek nesiller için yaşanabilir bir dünya bırakmayı hedefliyoruz” dedi.

“UN Global Compact’e üye olmak, sürdürülebilirlik ve sosyal sorumluluk alanındaki uzun vadeli bu taahhütlerimizi pekiştiriyor” diye konuşan Amasyalı, şunları dile getirdi: “Bu önemli inisiyatifin bir parçası olarak, insan hakları, çalışma standartları, çevre ve yolsuzlukla mücadele gibi alanlarda 10 temel ilkeyi benimseme ve uygulama kararlılığımız tamdır. UN Global Compact Türkiye, Türkiye’de sürdürülebilir kalkınmanın sağlanması için kritik önem taşıyor. Küresel Kalkınma Hedefleri’ne katkıda bulunmak için diğer tüm paydaşlarla işbirliklerimize, şeffaflık ve hesap verebilirlik standartlarımızı yükselterek sektörümüze öncülük etmeye devam edeceğiz.”

Amasyalı, sürdürülebilirliğin yalnızca bir şirket politikası değil, aynı zamanda varoluş felsefeleri olduğunu sözlerine ekledi.

açık radyo açık kalmalı
açık radyo açık kalmalı