#ekoIQ | Sürdürülebilirlik Hakkında Her Şey

“Çevre için Yapay Zeka Konferansı” 4 Kasım’da, İstanbul’da!

açık radyo açık kalmalı

Çevre için Yapay Zeka Konferansı (AI for Climate Summit), 4 Kasım’da, İstanbul’da gerçekleşecek. Dünyanın farklı yerlerinden yapay zeka uzmanları ile iklim STK’larını bir araya getirecek konferansta, iklim çözümleri üretilmesi amaçlanıyor

İklim için Yapay Zeka Konferansı, Türkiye Bilişim Vakfı (TBV) ev sahipliğinde, TBV Başlangıç Noktası platformu (Be Node) ve yapay zekanın tanınmış isimlerinden Geoffrey Hinton’un kurduğu Vector Enstitüsü işbirliğiyle 4 Kasım’da İstanbul Modern’de düzenlenecek. Dünyanın farklı yerlerinden yapay zeka uzmanları ile iklim STK’larını bir araya getirecek konferans, ortak projeler üretilmesini sağlayacak. Konferansa Kanada, Türkiye, Amerika, İsviçre ve Kırgızistan’dan beş sivil toplum kuruluşu katılacak.

Etkinliğin açılış konuşmalarını TBV Yönetim Kurulu Başkanı ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu yapacak. Konferansın konuşmacıları arasında Dr. Deval Pandya, Dr. Sedef Akınlı Koçak ve Hatime Ulukaya gibi isimler yer alacak.

İklim Eylemi için Küresel Yapay Zeka İttifakı, iklim acil durumlarına uzun vadeli ve yenilikçi çözümler bulmak için Vector’un yapay zeka araştırmacılarını küresel iklim gruplarıyla bir araya getiriyor. Oluşum, en iyi yetenekleri bulmak, karmaşık iklim sorunlarına karşı gelecek vaat eden yapay zeka uygulamalarını belirlemek ve kaynak ve kapasite geliştirme yoluyla etki fırsatlarını artırmayı hedefliyor.

açık radyo açık kalmalı
açık radyo açık kalmalı