#ekoIQ | Sürdürülebilirlik Hakkında Her Şey
İkizköy

İkizköy Direnişçisi Esra Işık’tan “Köylerimize Sahip Çıkın” Çağrısı

İkizköy, Akbelen Ormanı çevresindeki zeytinliklerin ve tarım arazilerinin acele kamulaştırılmasının ardından yapılan keşfe yönelik protesto nedeniyle tutuklanan Esra Işık, cezaevinden gönderdiği mektubunda, “Bu memleket şirketlerden büyüktür. Topraklarımız, zeytinlerimiz, geleceğimiz şirketlerden büyüktür” dedi ve ekledi: “Memleketimin güzel insanlarından tek dileğim var: Akbelen’e, köylerimize, davamıza sahip çıkın.”

Muğla’nın Milas ilçesine bağlı İkizköy’deki Akbelen Ormanı çevresinde yürütülen acele kamulaştırma sürecine karşı protestolar sürerken, Akbelen direnişindeki mücadelesi nedeniyle tutuklanan Esra Işık, “Bu memleket şirketlerden büyüktür” dedi.

esra nejla isik
Esra Işık, Nejla Işık

Akbelen Ormanı çevresinde termik santral için yürütülen kömür sahası çalışmaları kapsamında başlatılan acele kamulaştırma sürecine karşı direniş devam ediyor. Limak Holding’in faaliyetleri nedeniyle altı köyü kapsayan süreçte yapılan bilirkişi keşfine tepki gösterenler arasında yer alan Esra Işık, “görevi yaptırmamak için direnme” suçlamasıyla tutuklandı. İkizköy Mahalle Muhtarı Nejla Işık’ın kızı olan Işık, İzmir Şakran’daki cezaevine sevk edildi.

İkizköy’de köylülerin ve yaşam hakkı savunucularının ekosistemin korunması için yıllardır sürdürdüğü Akbelen çevre direnişi devam ederken, mücadelesi nedeniyle tutuklanan Esra Işık, cezaevinden mesaj gönderdi. Işık, mektubunda “Bu memleket şirketlerden büyüktür. Topraklarımız, zeytinlerimiz, geleceğimiz şirketlerden büyüktür. Ben içeride olsam da köyümde, Akbelenimde mücadele uykusuz ve soluksuz devam ediyor. Memleketimin güzel insanlarından tek dileğim var: Akbelen’e, köylerimize, davamıza sahip çıkın. Bizim bu toprakların dayanışmasına inancımız çok büyük. Biliyoruz, birlik olursak kazanacağız. Merak eden, arayıp soran, selam gönderen ve Akbelen’in sesini yükselten herkese selam olsun. Şirketler değil, köylüler kazansın isteyen herkesi mücadelemize omuz ve yürek vermeye çağırıyoruz. Biz bitti demeden bu dava bitmez” ifadelerini kullandı.